Katsomuskaverit: Katsomusdialogista yhteistyötä ja uusia toimintamalleja nuorilta nuorille -hankkeessa tuotetaan podcast, kouluvierailuja sekä projektin aikana kertyneen osaamisen jakamiseksi opas tai muu materiaali.

YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon toiminnassa alkanut nuorten ryhmän eli katsomuskaverien toiminta on jatkunut aktiivisena yhteisymmärrysviikosta lähtien ja nuoret ovat suunitelleet hankkeen, jossa toteutetaan nuorilta nuorille suunnattua dialogitoimintaa. Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n toiminta tarjoaa alustan nuorten omaehtoiselle toiminnalle. Osana hanketta tulee julki myös nuorten podcast – ”Usko tai älä”. Podcastien aiheet keskittyvät katsomusdialogien ytimeen ja tuovat lämpimällä otteella julki nuorten keskusteluja.

Ryhmä haluaa edistää katsomusdialogia nuorten parissa ja lisätä tietoisuutta dialogin merkityksestä. Nuorille ei ole vielä omia organisaatioita ja selkeitä reittejä toimia dialogin edistämiseksi. Usein eri yhteisöt tekevät toimintaa sisäisesti ja keskenään. Ryhmän tavoitteenamme on yhdistää eri katsomustaustaisia nuoria ja yhteistyön avulla synnyttää malleja, kuinka toimia yhdessä. Ryhmä haluaa myös näyttää, että eri katsomustaustaiset nuoret voivat tehdä projekteja yhdessä ja näin rakentaa myös rauhaa yhdessä. Projekti lisää katsomusdialogia ja sitä kautta toimii solidaarisuus- ja rauhankasvatuksena ja nuoret vahvistavat omaa dialogiosaamistaan.

Hanke on käynnissä 1.6.2023 – 31.5.2024.

Oletko 18-30 vuotias nuori? Kiinnostuitko ja haluatko mukaan toimintaan? Tule mukaan matalalla kynnyksellä! Ota yhteyttä hanke- ja viestintäkoordinaattori Emmaan (toimisto@kulttuurifoorumi.fi)

Hanketta on rahoitettu Euroopan unionin Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä. Lisätietoa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta: www.oph.fi/euroopan-solidaarisuusjoukot