Kaikki materiaalit

Luovuus voimavarana

Luovuus voimavarana -materiaaleissa tutustutaan luovalla alalla toimiviin nuoriin ja siihen, millainen merkitys moninaisuudella ja luovuudella on ollut oman polun löytymiseen. Materiaali koostuu oppaasta, videoista ja julisteesta.

Avaa materiaalin sivu

Luova työ voi olla nuorille yksi väylä purkaa omia ajatuksiaan ja toimia voimavarana hankalien asioiden käsittelyssä. Luovuus voimavarana -materiaaleissa tutustutaan mm. luovalla alalla toimiviin nuoriin ja siihen, millainen merkitys moninaisuudella ja luovuudella on ollut oman polun löytymiseen.

Materiaalit koostuvat videomateriaalista, pedagogisesta oppaasta sekä julisteesta, joka kokoaa nuorille suunnattuja tukitahoja.

Videomateriaali koostuu neljän luovaa työtä ammatikseen tekevän Ajak Majokin, Alharith Obaidin (ALHA), Ibrahim Manzan ja Abdirahman Keinaan (MolyBros) sekä Kashmeera Lokugen haastatteluista. Haastateltavat kertovat, millainen millainen merkitys moninaisuudella ja luovuudella on ollut oman polun löytämiseen. Haastatteluvideot on tuottanut taiteilija Hanad Hassan (Dosdela).

Opas nuorten kanssa työskenteleville

Pedagoginen opas on tarkoitettu 15-29 -vuotiaiden nuorten kanssa kasvatus- ja koulutustehtävissä työskenteleville. Sitä voi hyödyntää esimerkiksi yläkoulun ja lukion elämänkatsomustiedon, taito- ja taideaineiden, psykologian tai opinto-ohjauksen tunneilla. Aineisto soveltuu käytettäväksi myös esimerkiksi nuorisotalojen toiminnassa.


Videomateriaalit

Ajak Majok

  • Oulu, Kokkola, Helsinki
  • Taiteilija, tanssija, stand up -koomikko ja aktivisti
  • Apurahataiteilija, Mitä jos olisin vapaa? -hanke 2020-2023

Alharith Obaidin (ALHA)

  • Helsinki
  • Sisällöntuottaja, mm. YouTube

MolyBros

Ibrahim ”Iba” Manza & Abdirahman Keinaan

  • Vantaa
  • Sisällöntuottajat, mm. YouTube


Kashmeera Lokuge

  • Espoo
  • Käsikirjoittaja, meemitaiteilija
  • Kirjailija, Ilmatilaa -romaani

Juliste

Luovuus voi auttaa ilmaisemaan itseään ja käsittelemään ongelmallisia asioita. Luovuus ei ole kuitenkaan vaikeiden tilanteiden ratkaisukeino. Jos tarvitset apua, älä epäröi olla yhteydessä apua antaviin tahoihin.

Tulosta alta kaksiosainen juliste nuorille suunnatuista tukitahoista joko värillisenä tai mustavalkoisena.

Hanke on osa Vikesin Suomessa koordinoimaa Olen eurooppalainen -hanketta. Olen eurooppalainen -hanke on kahdeksassa maassa toteutettava globaalikasvatushanke ja se on tuotettu Euroopan unionin tuella. Tämän materiaalin sisällöstä vastaa Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry, eivätkä sisällöt välttämättä edusta Euroopan unionin näkemyksiä.