“No uskaltaako tästä edes puhua” -webinaari keräsi toukokuussa huiman yleisön!

Moninaisuus ei erota meitä, vaan se, kuinka me suhtaudumme siihen.

– Nuorisotutkija ja tutkijatohtori Saija Benjamin Helsingin yliopistolta ja Radikaaliksi kasvamassa -hankkeesta.

“No uskaltaako tästä edes puhua?” Kulttuurinen ja katsomuksellinen moninaisuus kasvatuksen arjessa -webinaari keräsi toukokuussa huiman yleisön: 105 kuulijaa! 

Osana Dialogitaitajat -kampanjaa järjestetyssä webinaarissa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja dialogitaitojen ja moninaisuuden tunnistamisen merkityksestä sekä niihin liittyvistä haasteista kasvattajien arjessa.

Saamelaisaktivisti Petra Laiti kertoi saamelaiskulttuurista formaalin kasvatuksen kentällä dialogisuuden ja lapsen identiteetin kehittymisen näkökulmasta, jota opettaja Sari Hajar Sorsa kommentoi oman työnsä näkökulmasta. 

Miten voisimme edistää sitä, että kasvatusalalla omien sokeiden kohtien huomaaminen voisi johtaa myös ymmärryksen hakemiseen ja löytämiseen?

– Saamelaisaktivisti Petra Laiti

Rehtori Seppo Mentula jatkoi Uskonnonopetus.fi:n Raili Keränen-Pantsun haastattelemana omilla kokemuksillaan rehtorin arjesta, miksi katsomusten rinnakkaiselon haasteista on joskus niin vaikea puhua. Kommenttipuheenvuoron kuulimme opetusneuvos Kati Mikkolalta. 

Usein keskustelua harjoitellaan väittelyn kautta, mutta se ei edistä toisen näkökulman ymmärtämistä.

– Rehtori Seppo Mentula

Tapahtuman loppupuolella oli yleisön aika esittää kysymyksiä. Kysymyksiin olivat vastaamassa dosentti Saila Poulter, tutkijatohtori Saija Benjamin, professori Martin Ubani ja opetusneuvos Kati Mikkola. Hyviä kysymyksiä tulikin runsaasti ja vastauksia niihin on kerätty myös Dialogitaitajien verkkosivujen Usein kysytyt kysymykset -osioon.

Katsomusten moninaisuus heijastaa ihmisyyden moninaisuutta meissä.

– Dosentti ja yliopistonlehtori Saila Poulter Helsingin yliopistolta ja Monikatsomukselliset oppimisen tilat varhaiskasvatuksessa -hankkeesta

Kerroimme tapahtumassa myös Dialogitaitajista ja keräsimme osallistujilta palautetta ja toiveita sen kehitykseen liittyen. Kiitos antamastanne palautteesta!

Webinaarista tehtiin tallenteet soveltuvin osin ja ne löytyvät koottuna uutisen lopusta. Huomioithan, että osa tallenteista on katseltavissa vain rajoitetun ajan. 

Tapahtuma oli osa Anna Lindh -säätiön The Anna Lindh Foundation Virtual Marathon for Dialogue in the EuroMed -tapahtumakokonaisuutta. Tapahtuman järjesti Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry yhteistyössä Agricola -opintokeskuksen kanssa.

Webinaarin tallenteet