YK:n yhteisymmärrysviikon
QR-koodikävely

Dialogissa ympäristön kanssa


Bahá’í -usko ja ympäristö

”Maapallo on vain yksi maa ja ihmiskunta sen kansalaiset”. Ihmiskunnan ja luonnon hyvinvointi ja tasapaino ovat erottamattomasti toisistaan riippuvaisia. Siksi ihmisillä on suuri yhteinen vastuu ympäristön hyvinvoinnista huolehtimisesta.

Bahá’ít uskovat, että ihmiskunnan suurin tarve on löytää yhteinen näkemys yhteiskuntamme tulevaisuudelle sekä elämän tarkoitukselle. Kaikki maailmanuskonnot sisältävät saman ydinsanoman. Ne ovat peräkkäisiä vaiheita Jumalan yhden yhtenäisen uskonnon jatkumossa.

31.1.-6.2.2022 vietetään kansainvälistä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa, jonka vuositeemana on Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä. Teemaan liittyen olemme koonneet eri uskontojen ja katsomusten edustajien, uskonnollisten ja ei-uskonnollisten, lyhyitä sitaatteja luontoon ja ympäristöön liittyen QR-koodien taakse. QR-koodikävely on hauska tapa tutustua lähiluontoon sekä perehtyä erilaisiin näkemyksiin ympäristöstä. QR-koodeja on yhteensä 9. Löydätkö kaikki? Jaa kokemuksesi somessa tunnisteella #yhteisymmärrysviikko