YK:n yhteisymmärrysviikon
QR-koodikävely

Dialogissa ympäristön kanssa


Buddhalaisuus ja ympäristö

Buddhalaisuudessa ajatellaan että ei ole olemassa erillisyyttä. Kaikki ihmiset, eläimet, puut ja kasvit samoin kuin ilmasto, meret ja maaperä ovat kaikki syvästi yhteydessä toisiinsa ja toisistaan riippuvaisia. Jos vahingoitamme luontoa, vahingoitamme samalla itseämme.

Suomen Buddhalainen Unioni SBU ry edistää ja ylläpitää buddhalaisia arvoja ja buddhalaisuuden harjoitusta sekä toimii maailmankatsomusten välisen yhteistyön ja suvaitsevaisuuden hyväksi.

31.1.-6.2.2022 vietetään kansainvälistä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa, jonka vuositeemana on Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä. Teemaan liittyen olemme koonneet eri uskontojen ja katsomusten edustajien, uskonnollisten ja ei-uskonnollisten, lyhyitä sitaatteja luontoon ja ympäristöön liittyen QR-koodien taakse. QR-koodikävely on hauska tapa tutustua lähiluontoon sekä perehtyä erilaisiin näkemyksiin ympäristöstä. QR-koodeja on yhteensä 9. Löydätkö kaikki? Jaa kokemuksesi somessa tunnisteella #yhteisymmärrysviikko