Yhteisymmärrysviikon radio-ohjelma

Osana YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon (World Interfaith Harmony Week) 2021 juhlintaa tuotamme radio-ohjelman!

Oopperalaulaja Matti Turunen juontaa YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon radio-ohjelman, jossa tutustutaan eri katsomusten näkemyksiin yhteisymmärryksen merkityksestä. Ohjelmassa aiheesta kertovat Fokus ry:n hallituksen puheenjohtaja Marja Pentikäinen, Bahá’í -yhteisön edustaja Melody Karvonen, Irma Peiponen Humanistiliitosta, Esa Ylikoski Vapaa-ajattelijoiden liitosta, Jari Portaankorva Baptisti-kirkosta ja teologi-psykologi Kalervo Aromäki. Lisäksi ohjelmassa kuullaan musiikkia Middle East Music Companylta ja Mea Karvoselta.

Ohjelma on katsomuksellisesti ja kulttuurisesti laajapohjainen ja siinä saavat äänen eri taustaisten ihmisten ja yhteisöjen näkemykset keskinäisen yhteisymmärryksen tärkeydestä. Ohjelma koostuu musiikista ja ruohonjuuritason dialogitoimijoiden esittelystä. Ohjelman avulla halutaan kertoa teemaviikon ja sen teemojen merkityksestä.

Ohjelma esitetään Lähiradion kanavalla taajuudella 100.3 MHz maanantaina 1.2 klo 18.00. Uusinnat ohjelmasta esitetään tiistaina 2.2. klo 10 ja keskiviikkona 3.2 klo 14. Ohjelma on katseltavissa myös Youtube-videopalvelussa.