Eestinmäen päiväkodin eläinnäytelmä

Eestinmäen päiväkoti tarjosi lapsilleen katsomuksellisen hetken eläinnäytelmän muodossa marraskuun 2021 alussa. Idea lähti juhlakarusellista – miten me kaikki olemme olleet hyvin erilaisissa juhlissa, mitä olemme siellä aistineet. Vaan, mitä tapahtuu, kun eläimet eri maista haluavat juhliin omia toiveitaan…? Yhteinen koti-laulu oli myös kantavana voimana näytelmässä ja siihen oltiin tutustuttu ryhmissä ennen näytelmää.

Näytelmän tarina:

Eläintarhan juhlat

Eläintarha valmistautuu talveen ja kaikki toiminta on hiljentynyt. Intialainen elefantti, joka rakastaa rauhaa on onnellinen saadessaan mietiskellä hiljaisuudessa. Silti elefantista alkaa tuntua hieman liiankin yksinäiseltä ja hiljaiselta. Japanilainen maki apina kuulee elefantin mietteitä ja keksii elefantin kaipaavan säpinää… itseasiassa apinasta alkaa tuntua siltä, että elefantti haluaa järjestää juhlat.

Kun innostunut Maki apina kertoo lähtevänsä kutsumaan muut eläintarhan eläimet juhliin, hölmistynyt Elefantti jää ihmettelemään ehdottiko hän tosiaan juhlia muille eläintarhan asukkaille.

Päivän mittaan eri eläimet käyvät esittämässä toiveitaan juhlien kulusta, tarjoilusta ja ohjelmasta Elefantin luona. Kaikki ovat innoissaan tulevasta juhlasta ja elefantti parka ei saa suunvuoroa. Käärme toivoo jännitystä ja ruuaksi lihaa. Perulainen Papukaija toivoo äänekkäästi karnevaaleja ja hedelmiä. Egyptiläinen Kameli taas arvostaa puheita ja suuria sukujuhlia. Hirviveljekset Irlannista haluavat esitellä rivertanssia ja syödä jäkälää. Apinakin toivoi saavansa esiintyä ja japanilaisia kuumia kylpyjä.

Vaikka elefanttikin on jo lämmennyt ajatukselle yhteisestä juhlasta, tehtävä juhlienjärjestäjänä alkaa tuntua mahdottomalta.

Elefantti kutsuu ystävänsä paikalle ja kertoo saaneensa eläintarhan varastosta erilaisia ruokia mutta ei silti usko että voisi toteuttaa kaikkien toiveita. Eläimet ovatkin valmistelleet kaikki toivomiaan esityksiä, puheita ja koristeita. Juhlat syntyvät kuin itsestään ja ainakin yksi toive jokaiselta eläimeltä toteutuu…

Viimein elefanttikin uskaltaa esittää oman toiveensa yhteisestä laulusta. Kaikki laulavat yhdessä laulun koti yhteinen. Lopulta juhlat onnistuvat hienosti ja eri toiveet sekä tavat huomioitiin.

Näytelmän eläimet ja maat ovat -koti yhteinen- laulusta. (lisäksi näytelmään ujuttautui myös salaperäinen suomalainen käärme, joka asustaa eläintarhassa)