Monikulttuurinen ja -katsomuksellinen esineviikko – koulut ja oppilaitokset

Esineet kantavat mukanaan monenlaisia kulttuurisia ja katsomuksellisia merkityksiä ja tarinoita. Esineitä on mukava katsella ja koskea. Monikulttuurisella ja -katsomuksellisella juhlaviikolla kouluun kootaan näyttely uusista ja vanhoista esineistä ja kirjoista, jotka ovat tärkeitä koulun oppilaiden ja henkilökunnan perheissä, suvuissa ja laajemmissa yhteisöissä. Viikolle voi kutsua isovanhempia, vanhempia ja muita sukulaisia ja ystäviä kertomaan esineistä sekä lukemaan lapsille eri kielisiä kirjoja.

Kopioi ja muokkaa tiedotepohja tästä itsellesi

Hei,

[koulun nimi] järjestetään monikulttuurinen ja -katsomuksellinen juhlaviikko viikolla [viikon numero].

Juhlaviikolla perustamme eri kulttuureihin, uskontoihin ja katsomuksiin liittyvistä kirjoista ja esineistä näyttelyn. Toivoisimme, että toisitte kouluun oman kielisiä kirjoja, erityisesti lasten kirjoja, sekä omaan kulttuuriinne tai uskontoonne liittyviä esineitä. Kirjoja ja esineitä voi tuoda omalle opettajalle [päivämäärä] alkaen.

Erityisesti Te vanhemmat, isovanhemmat, tuttavat ja sukulaiset olette lämpimästi tervetulleita tuolla viikolla lukemaan oman kielisiä kirjoja lapsenne luokkaan oppilaille tai kertomaan omaan kulttuuriinne tai uskontoonne liittyvistä esineistä.

Toivottavasti saamme mahdollisimman monta innokasta äitiä, isää, mummoa, tätiä, setää tai kummia lukemaan oppilaille omalla kielellään. Ilmoittaudu omalle opettajalle ………… mennessä, jos pääset tulemaan koululle lukemaan tai kertomaan esineistä tarinoita lapsille.

Rakennetaan yhdessä upea monenlaisten kirjojen, sarjakuvien, satujen ja esineiden viikko!

Monikulttuurisin terveisin

…………………………. koulun väki