Yhteisymmärrysviikko Eestinmäen päiväkodissa 31.1. – 4.2.2022

Vietimme päiväkodissamme nyt toista kertaa Yhteisymmärrysviikkoa. Jaoimme valmisteltavia tehtäviä joka ryhmälle ja yhteistyöllä saimme aikaan monipuolisen viikon. Lauluja, leikkejä ja musiikkia koottiin erityisesti niistä maista, joista
päiväkodissa on perheitä.

Viikko sisälsi seuraavaa:
Joka ryhmä kävi työpajoissa, joissa pääsi harjoittelemaan kiitos-sanan kirjoittamista eri kielillä (olimme pyytäneet sanoja vanhemmilta), kokeilemaan origami-taidetta ja painamaan kankaalle käden kuvia.

Päiväkodin seinillä oli kuvia eri maista, joihin käytiin tutustumassa. Olimme ”rakentaneet” leikkinurkkaukseen saunan, jossa pääsi saunomaan ja tutustumaan suomalaisen saunan perinteisiin.

Päiväkodin pihalla seurakunnan työntekijät kävivät esittämässä meille Nooan Arkki-kertomuksen.

Jumppasalissa pääsimme leikkimään, laulamaan ja soittamaan leikkejä ja lauluja eri maista. Ryhmiin oli jaettu Pyhiinvaelluretken eläinkortit. Niiden kanssa lähdettiin metsään etsimään rauhaa ja hiljaisuutta ja tutustumaan kunkin eläimen persoonaan.

Viikko päätettiin porvoolaisittain Runebergin pariskunnan vierailuun. Johan ja Fredrika kiersivät ryhmissä. Näimme ja kuulimme kultturellista taidetta puolin jos toisin ja nautimme torttukahvit.

Viikon aikana lapset pääsivät tutustumaan eksoottisempiin herkkuihin välipaloilla: eksoottiset hedelmät hedelmäsalaatissa ja sellaisenaan syötävinä, pitaleipää hummuksen /kotijuuston kera, taateleita, kookosriisiä & mangoa, lettuja ja teetä ja karjalanpiirakkaa ja munavoita.

Ryhmissä on tehty myös omia juttuja – ryhmän ikä- ja taitotason mukaan. On mm. tutkittu kuvia eri kirkkorakennuksista ja tehty virtuaaliretki moskeijaan, puhuttu erilaisista tavoista rukoilla, väritetty teemaan sopivia kuvia ja eri maiden lippuja, katsottu/kunneltu satuja eri maista, kuunneltu musiikkia eri maista ja tutustuttu eri
maiden soittimiin.

Viikko on ollut antoisa ja uskon, että kaikissa ryhmissä teema jatkuu tavalla tai toisella tämän jälkeenkin. Ymmärrämme yhdessä ja kuuntelemme ja arvostamme toisiamme.