Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen kasvatus Educa-messuilla tammikuussa 2020

Lapset katsovat yhdessä tietokoneruutua.
Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hanke tuottaa tutkimusta ja materiaalia dialogitaitojen vahvistamiseen.

Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hankkeessa (2019-2020) valmistuu monipuolisesti uutta materiaalia dialogitaitojen vahvistamiseen ja kulttuurisesti, katsomuksellisesti ja kielellisesti vastuullisen pedagogiikan ja opettajuuden kehittämiseen. Helsingin yliopiston kasvatustieteellinen tiedekunta toteuttaa hankkeen yhteistyössä Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n kanssa.  

Kaikki materiaali on maksutonta ja saatavilla verkossa. 

Tähtijengi on suomen kielen taitotason mukaan eriyttävä perusopetuksen oppimateriaalikokonaisuus, jossa on erityisesti huomioitu suomi toisena kielenä -oppijoiden tarpeet. Tulossa on oppimateriaalia eri ikäisille oppijoille myös kulttuuri- ja katsomusdialogin vahvistamiseen sekä opettajaopas dialogilähtöiseen opetukseen. Materiaalit julkaistaan Dialogikasvatus-verkkoportaalissa www.katsomusdialogi.fi. 

Alkuvuodesta 2020 julkaistaan myös avoin MOOC-verkkokurssi Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen opetus opettajien ja kasvattajien täydennyskoulutukseen verkko-osoitteessa www.mooc.helsinki.fi

Monipuoliseen materiaaliin ja sen taitaviin tekijöihin voit tutustua Educa-messuilla 24.1.-25.1.2020 messuosastolla 6c30. Tutustu messuosaston ohjelmaan!

Tule kuulemaan verkkokurssin asiantuntijoita Educa-messuilla järjestettävässä paneelikeskustelussa teemalla Moninaisuus koulun vahvuutena. Avaimia kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoiseen opetukseen perjantaina 24.1. klo 17-17.45, paikkana Tahto-lava. 

Nähdään Educassa!