Hankekoordinaattorin kuulumiset

20.08.2021

Emma Palojärven kuva, teksti "Emma, hankekoordinaattori".

Heippa täältä Helsingistä! 

Dialogitaitajat -kampanja on täydessä vauhdissa! Upouudet verkkosivumme julkaistiin 6.8. ja kävijöitä on ollut jo hieno määrä: sivustolla on vierailtu kahden viikon aikana jo yli 500 kertaa! Hienoa nähdä, että dialogikasvatus kiinnostaa ja koetaan tärkeäksi! 

Sivustolta löytyy aimo kattaus dialogisia työskentelyjä eri ikäisille, tietoa koulutuksistamme, vinkkejä vierailujen ja teemapäivien järjestämiseen sekä tietoa dialogista ja kulttuuri- ja katsomustietoisesta kasvatuksesta. Erityisesti haluan kannustaa kaikkia osallistumaan yhteisymmärrystekojen tekemiseen! #yhteisymmärrysteko -kampanja on hieno tapa tuoda näkyville arjessa toteutettuja dialogeja ja yhteisymmärrystä edistäviä tekoja ja kannustaa myös muita osallistumaan dialogitaitoisemman maailman rakentamiseen! #yhteisymmärrystekoja voi tehdä ja lähettää meille ympäri vuoden ja helmikuun 1. viikolla järjestettävällä kansainvälisellä yhteisymmärrysviikolla palkitsemme parhaan dialogia ja yhteisymmärrystä edistävän teon. Jokainen #yhteisymmärrysteon lähettänyt saa myös tulostettavan Dialogitaitajat -diplomin esimerkiksi luokkahuoneen seinälle ripustettavaksi! 

Sivuja on ollut rakentamassa ja kehittämässä huippuporukka! Mukaan on lähtenyt hieno joukko yhteistyökumppaneita ja varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen sekä koulujen ja oppilaitosten pedagogiset työryhmät ovat ahkeroineet materiaalien parissa. Mukana materiaalien kehityksessä on ollut myös joukko pilottitahoja, jotka ovat testailullaan antaneet arvokkaita kommentteja, siitä miten tuotetut materiaalit ihan oikeasti siellä koulussa tai päiväkodissa toimivat. Kiitos kaikille kampanjan kehityksessä mukana oleville! Löydät täältä tietoa siitä, keitä kampanjan kehityksessä on mukana. 

Odotan innolla tulevaa syksyä ja sitä, kun materiaalit pääsevät ihan toden teolla käyttöön! Syksyn aikana on luvassa myös paljon uutta: tuotamme mm. Rauhankasvatusinstituutin kanssa dialogipolun, täydennämme tuki- ja taustamateriaaleja sekä tuotamme luokkahuoneiden seinille mm. huoneentaulun. Luvassa on ehkä myös tapahtumia! Kannattaakin pysyä kuulolla, mitä kaikkea on luvassa.

Minuun voi olla yhteyksissä asiassa kuin asiassa! Minut saa kiinni osoitteesta toimisto@kulttuurifoorumi.fi. Verkkosivuilta löytyy myös palautelomake, jota kannustan täyttämään – teiltä saatu palaute on avainasemassa kampanjan kehityksessä aidosti palvelevaan suuntaan. 

Psst! Löydät Fokuksen somesta esittelyni. Tullaan tutuiksi! 

Ihanaa ja antoisaa syksyä kaikille!

Emma Palojärvi
hankekoordinaattori