Kaikki materiaalit

Dialogin aakkoset

Dialogin aakkoset on materiaali dialogitaitojen vahvistamiseen ilman ikärajaa!

Dialogin aakkoset on pedagoginen materiaali dialogitaitojen vahvistamiseen. Materiaali sisältää tulostettavan julisteen, tekstejä ja tehtäviä sekä lisätietoa kasvattajille. Materiaali sopii soveltaen kaikenikäisille.

Koulussa materiaalia voi hyödyntää soveltaen lähi- ja etäopetukseen, lisätehtävinä tai vaikkapa ryhmätöihin. Tekstit ja tehtävät voi lukea tai kuunnella myös mobiililaitteella. Työskennellä voi sisällä tai ulkosalla. Tehtävät soveltuvat erityisesti alakouluun.

Materiaali on tuotettu Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hankkeessa (2019-2020). Julisteen käsikirjoituksen sekä materiaalin tekstit ja tehtävät on laatinut Niina Putkonen KUPERA-hankkeesta. Kuvat ovat Värinauttien Anni Pöyhösen käsialaa ja kuvien taiton on tehnyt Mona Paalanen Värinauteista. Julisteen esimerkkinä on Värinauttien aakkosjulisteiden perinne.

Julkaisija: Helsingin yliopisto / Kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoinen perusopetus KUPERA -hanke (2019-2020)

Tutustu Värinautteihin!
Värinauttien materiaali ja esittely Dialogikasvatus.fi-portaalissa
Värinauttien kotisivu

Dialogin aakkoset

Saat interaktiivisen kuvan suuremmaksi oikealla alareunassa olevasta Thinglink-painikkeesta. Tekstit ja tehtävät avautuvat kuvan symboleja painamalla.

TÄHTI
Jokaisen dialogin aakkosen teemaa avataan tekstissä ja käsitellään valmiin tehtävän/tehtävien kautta. Tekstit ja tehtävät avautuvat TÄHTI-symbolia painamalla. Tekstin ja tehtävänannon voi myös kuunnella. Tehtävät soveltuvat erityisesti alakouluun.

KIRJA
Lisätietoa kasvattajalle -osio sisältää vinkkejä aiheen syventämiseen kasvattajille. Se avautuu KIRJA-symbolia painamalla.

YMPYRÄ
Lähteet ja lisätietoa -osio avautuu YMPYRÄ-symbolia painamalla.