Kaikki materiaalit

QR-koodikävely

QR-koodikävely on hauska tapa tutustua lähiluontoon sekä perehtyä eri katsomusten edustajien näkemyksiin ympäristöstä.

YK:n yhteisymmärrysviikon teemana on vuonna 2022 Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä. Teemaan liittyen olemme koonnet eri uskontojen ja katsomusten edustajien, uskonnollisten ja ei-uskonnollisten, lyhyitä sitaatteja luontoon ja ympäristöön liittyen QR-koodien taakse. Sitaatit ovat ovat yksittäisten ihmisten tiivistelmiä eivätkä ne ole tietyn katsomuksen virallinen kannanotto. QR-koodikävely on hauska tapa tutustua lähiluontoon sekä perehtyä erilaisiin näkemyksiin ympäristöstä.

Näin käytät materiaalia:

  1. Printtaa materiaali (yhdeksän sivua) TÄÄLTÄ. Voit halutessasi päällystää printatut sivut esimerkiksi laittamalla ne läpinäkyvään muovitaskuun tai laminoimalla ne. Tee tarvittaessa sivujen kulmiin reiät, joista voit pujottaa kiinnitysnarun.

  2. Qr-koodien lukemiseen tarvitset älypuhelimen ja siihen qr-koodien lukusovelluksen. Mikä tahansa sovellus käy. Sovellukset ovat kevyitä ja ilmaisia. Osa älypuhelimista ei vaadi sovelluksen lataamista vaan lukee koodin automaattisesti, kun näytät koodia puhelimen kameralle.

  3. Vie sivut lähiympäristöösi, vaikkapa lenkkipolulle tai lyhtypylväisiin, yhteisymmärrysviikolla 31.1.-6.2.2022. Kiinnitä sivut esim. narulla puun ympärille.

  4. Tee kartta tai sanallinen ohje siitä mistä QR-koodit löytyvät.

  5. Kerro muille ja innosta mukaan! Ilmoita esimerkiksi yhteisöllesi ja kaupunginosasi asukkaille mistä on kyse. Kaupunginosien omat Facebooksivut ovat hyvä kanava. Voit myös vinkata kävelystäsi meille somekanaviimme mainostettavaksi.

  6. Viestisi voi olla jotain tämän suuntaista: ”31.1.-6.2.2022 vietetään kansainvälistä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa. Yhteisymmärrysviikon tavoitteena on kannustaa tavallisia ihmisiä arjen vuoropuheluun moninaisten maailmankatsomusten, niin uskonnollisten kuin ei-uskonnollisten, kanssa. Vuoropuhelussa on mahdollista löytää toisten kanssa yhteistä arvopohjaa ja yleisinhimillistä perustaa, mikä mahdollistaa yhteistyön esimerkiksi rauhan, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi sekä ympäristön suojelemiseksi. Vuonna 2022 viikkoa vietetään teemalla Dialogissa ympäristön kanssa – harmonisesti yhdessä. Teeman juhlistamiseksi olemme luoneet reitin, jonka varrelta löytyy QR-koodeja. Koodin avaamiseen tarvitset älypuhelimen tai tabletin. Tutustu lähiympäristöön ja eri katsomusten edustajien näkemyksiin luontosuhteesta koodien avulla. Löydät koodit (TÄHÄN OMA KUVAUKSESI MISTÄ KOODIT LÖYTYVÄT).”

  7. Muista korjata materiaali pois viikon jälkeen!