Kaikki materiaalit

Usko tai älä -podcast

Usko tai älä -podcast raottaa nuorten maailmaa eri katsomuksista käsin.

Avaa materiaalin sivu

Usko tai älä -podcast raottaa nuorten maailmaa eri katsomuksista käsin. Ensimmäisen tuotantokauden jaksoissa pohditaan muun muassa sitä, millaista on uskossa olevan bile-elämä. Rajoittaako uskonnot ihmistä vai päinvastoin? Miksi uskoa, kun niin moni kyseenalaistaa uskontojen merkityksen?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin ottavat kantaa Hare Krishna Hindu Gurmann Saini, Bahá’í Julia Olenius ja kristitty Emilia Kallioniemi. 

  • Jakso 1 Uskonto ja arki: Pitääkö uskonnon ohjeita noudattaa sokeasti? Jaksossa pohditaan miten uskonto näkyy nuorten arjessa ja juhlassa. 
  • Jakso 2 Ruoka: Mitä syödä, miksi syödä ja kenen seurassa? Jakso sukeltaa elämän ehkä keskeisimmän aiheen, ruoan, pariin. 
  • Jakso 3 Biletys: Millaista on uskovan nuoren bile-elämä? Voiko työpaikan pikkujouluissa juoda Jaffaa? Jakso valottaa miten juhlat ja ilo liittyvät omaan katsomukseen. 
  • Jakso 4 Merkitys: Jos elämässä ei olisi uskontoa, miten se muuttuisi? Jaksossa pohditaan uskon vaikutusta arkeen, valintoihin ja elämän merkityksellisyyteen.

Podcastin ovat tuottaneet Gurmann Saini, Emilia Kallioniemi, Julia Olenius, Sini al-Fraidawi, Jace Jordan, Shadi Fahandezh, Raouf Saadi, Hanna Ylikangas, Sara Kujala, Pihla Miettunen ja Zahraa Al-Hello. Editoinnista vastasivat Emma Palojärvi, Annika Pohjanen ja Emmi Meloni. Studion nuorille tarjosi Kirkkohallitus ja studiossa heitä avusti Aarne Ormio.

Podcast on osa Katsomuskaverit-hanketta, jota rahoitetaan Euroopan Unionin Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmasta. Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.