Pieni opas ympäristöahdistukseen antaa eväitä̈ ympäristöahdistuksen ymmärtämiseen ja käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa!
Oppiaine: Ympäristöoppi
Yhteiset lapsemme ry – Ole rohkea ja reilu
Yhteiset Lapsemme ry on tehnyt opetuksessa käytettävää aineistoa eri-ikäisille lapsille ja nuorille.
Tähtijengi 1-2
Tähtijengi 1-2 on suomen kielen harjoituskirja alkuopetukseen. Tähtijengin ensimmäisessä kirjassa on tehtäviä kynäharjoituksista virketason luetunymmärtämiseen. Oppilaat harjoittelevat myös monipuolisesti mm. alkuäännettä, sanastoa, matematiikan termejä ja verbin taivuttamista.
Tähtijengi 3-4
Tähtijengin toinen kirja sisältää tehtäviä sanatasolta kokonaisiin teksteihin. Kirjan harjoituksissa painottuvat erityisesti tekstilajien lukutaidon ja ymmärtävän lukemisen harjoittelu ja tekstintuottamisen taidot. Kielioppiasioista keskiössä ovat sanaluokkien tunnistaminen, verbin ja nominin taivutus sekä astevaihtelu. Kuten kaikissa Tähtijengi-kirjoissa, tässäkin osassa painotetaan myös sanastoa.
Tähtijengi 5-6
Tähtijengin kolmannessa kirjassa keskitytään erityisesti tekstilajien tuntemukseen ja tekstintuottamisen harjoitteluun. Kuten muissakin Tähtijengin kirjoissa, oppilaat harjoittelevat myös sanastoa, suomen kielen rakenteita ja kielioppia.
Kolttasaamelaisten historiaa
Kolttasaamelaisten historiaa on Saamelaismuseo Siidan kokoama aineistopaketti, joka tutustuttaa kolttasaamelaisten historiaan ja kulttuuriin lyhytelokuvan, 60 valokuvan ja tehtävien kautta.
Värinautit: pedagoginen materiaali
Värinautit julkaisevat ilmaista, oppiainerajat ylittävää pedagogista materiaalia, joka sopii käytettäväksi niin kotioloissa kuin luokkahuoneissakin.
Rauhanrastit
Rauhanrastien toiminnallisten tehtävien avulla voi harjoitella tunne- ja vuorovaikutustaitoja tutustumalla rauhan, urheilun ja ilmastonmuutoksen teemoihin.
Globaalikoulu
Planin globaalikoulu on globaalikasvatuksen materiaalikokonaisuus eri ikäisille, joka tarkastelee globaaleja kehityskysymyksiä erityisesti lapsen oikeuksien näkökulmasta.
Saamen kielet ja kulttuurit tutuksi mediakasvatuksen menetelmin
Kuinka mediakasvatus voi tukea saamen kieliin ja kulttuuriin perehtymistä? Ota siitä selvää Mediataitokoulun julkaiseman varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen soveltuvan materiaalin avulla!
Elävä kirjasto
Elävä kirjasto on ennakkoluuloihin ja stereotypioihin pureutuva menetelmä, jossa kertojan kokemuksiin tutustutaan kohtaamisissa tapahtuvan vuoropuhelun kautta.
Juhlakalenteri
Juhlakalenterista löydät tietoa moninaisista juhlista ja niiden vietosta niin Suomessa kuin maailmalla. Juhlakalenteriin voit tutustua suomeksi ja ruotsiksi.
Yhteisymmärrysviikko
Yhteisymmärrysviikon sivuilla on oppimateriaalia uskontojen ja katsomusten monilukutaidon sekä kulttuurisen osaamisen vahvistamiseen.