Uusia työkaluja dialogi- ja rauhankasvatukseen: Yhteisymmärrysviikon etkot kasvattajille 19.1.2023

Tervetuloa Uusia työkaluja dialogi- ja rauhankasvatukseen -etäkoulutukseen 19.1 klo 16-18!

Linkki koulutukseen: https://us06web.zoom.us/j/81780345251?pwd=N3pLWitYWGtHVDlYTjZldjlNL2M0dz09 (Meeting ID: 817 8034 5251, passcode: 364297)

Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:n kasvatustyöryhmä julkaisee uuden esimerkiksi uskonnon ja ET:n opetukseen sopivan Mitä kuuluu? -materiaalin, joka hyödyntää erilaisia äänimaailmoja. Lisäksi julkaisemme uuden videon Katkaise vihan kierre -materiaaliksi dialogi- ja rauhankasvatukseen, esim. sodan aiheuttamien ennakkoluulojen purkamiseen.

Näitä maksuttomia materiaaleja esitellään to 19.1. Zoomissa klo 16 alkavilla yhteisymmärrysviikon etkoilla.

Lisäksi esittelemme viime keväänä julkaistua Luovuus voimavarana -videomateriaalia ja materiaaliin liittyvää opeopasta. Mukana projektissa oli nuorten hyvin tuntemia tubettajia.

Tule mukaan keskustelemaan kanssamme dialogikasvatuksesta! Koulutuksen avauskeskustelussa professori Inkeri Ruokonen pohtii mm. sitä miksi dialogikasvatusta tarvitaan ja kuinka musiikki liittyy siihen.

Ohjelma:

  • Aloituskeskustelussa professori Inkeri Ruokonen, asiantuntija Ilkka Tahvanainen ja opettaja Vesa Soikkeli
  • Mitä kuuluu? Kulttuuri- ja katsomusdialogia äänimaailmoja hyödyntäen, dosentti Anuleena Kimanen
  • Luovuus voimavarana, opettaja Jani Tiirikainen
  • Katkaise vihan kierre! Uuden videomateriaalin julkaisu dialogi- ja  rauhankasvatukseen

Tilaisuus on suunnattu kasvattajille, jotka kaipaavat työkaluja dialogikasvatukseen sekä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikon viettoon.

Yhteisymmärrysviikkoa vietetään vuosittain helmikuun ensimmäisellä viikolla. Vuonna 2023 viikko on 30.1.–5.2.2023. Vuositeemana on vuonna 2023 Edistänkö rauhaa?. Lue lisää viikosta: www.yhteisymmarrysviikko.fi