Edistämme toiminnallamme kulttuuri-, katsomus- ja uskontodialogia. Tutustu toimintaamme ja tule mukaan!


YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrys­­viikko

Koordinoimme Suomessa vuosittain järjestettävää kansainvälistä YK:n uskontojen ja katsomusten yhteisymmärrysviikkoa. Lue lisää.

Dialogitaitajat

Koordinoimme Dialogitaitajat -kampanjaa. Kampanja auttaa kasvattajia tukemaan lasten ja nuorten dialogitaitoja materiaalien ja koulutuksien muodossa. Lue lisää.

Juhlakalenteri / Festkalendern

Tuotamme yhdessä Ad Astran kanssa Juhlakalenteria, johon on koottu eri uskonto- ja katsomusperinteiden juhlaperinteitä, kansallisia ja kulttuurisia juhlapäiviä sekä muita tärkeitä päiviä. Tutustu juhliin ja kasvattajien materiaaleihin.

Dialogikasva­­tuksen portaali

Yhdistyksen ylläpitämä verkkoportaali on tuotettu yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa ja Opetushallituksen rahoittamana. Löydät sivuilta materiaalipankin sekä tietoa ajankohtaisista koulutuksista sekä muista tapahtumista. Lue lisää.

Olli Auterisen rahasto

Yhdistys ylläpitää Olli Auterisen rahastoa. Rahaston avulla tuemme nuoria, lahjakkaita musiikinopiskelijoita, jotka joutuvat kulkemaan harrastukseensa pitkien matkojen takaa. Lue lisää.

Kasvatustyöryhmä koostuu eri katsomuksia edustavista kasvatuksen asiantuntijoista, kouluttajista ja kehittäjistä.

Työryhmät

Toimintamme kulmakivi ovat pääosin vapaaehtoisvoimin toimivattyöryhmät. Työryhmät tuottavat tapahtumia, koulutuksia ja kasvatusmateriaaleja sekä ovat mukana yhdistyksen hanketoiminnassa. Lue lisää toimijoistamme.

Hankkeet

Toteutamme erilaisia kehittämishankkeita. Hankkeitamme rahoittavat mm. Opetus- ja kulttuuriministeriö, Oikeusministeriö, Ympäristöministeriö, Kirkkohallitus ja Museovirasto. Lue lisää.

Yhteistyö ja jäsenyydet

FOKUS ry tekee yhteistyötä kulttuuri-, uskonto-, ja katsomusdialogitoimijoiden kanssa ja on jäsenenä monissa hankkeissa, verkostoissa ja jaostoissa.


Kiinnostuitko?