Jo usean vuoden ajan olemme järjestäneet ruokailun, jossa tarjotaan ruokaa ja leivonnaisia eri kulttuureista. Ideana on osassa tapauksista ollut se, että ruuan tekijöiden kanssa käydään ostamassa tarvikkeet ja he tekevät ruuan/leivonnaiset. Osalle maksetaan ruuasta sovittu hinta ja he hankkivat tarvikkeet itse. Vuonna 2020 vuonna ruokaa ja leivonnaisia valmistivat venäläiset, irakilaiset, eritrealaiset ja afgaanit. Tarjolla oli myös suomalaista ruisleipää. Tarjoilusta huolehtivat seurakunnan ja Tukipisteen työntekijät ja vapaaehtoiset. Ruoka oli ilmainen maahanmuuttajille, muut maksoivat ruoan. Vapaaehtoisia tarvittiin myös salin pöytien pystytykseen ja koristeluun sekä ruuan ja ihmisten kuljettamiseen mm. vastaanottokeskuksesta.

Tilaisuus alkoi ohjelmaosuudella, siinä laulettiin virsi 918, 7:llä eri kielellä ja sen jälkeen kuultiin vielä kreikankielistä musiikkia. Tämän jälkeen oli erityisryhmien toimintakeskus Taikun ja Tukipisteen lauluryhmä Ilonan johdolla toteutettu liikunnallinen musiikkiesitys, jossa toteutettiin Fööbelin palikoiden ’valaskala’ laulu laulaen koreografian kanssa. Ohjelman päätti kitaralla ja nokkahuilulla soitettu irkkutanssi.

Tilaisuuteen osallistuivat ihmiset, jotka edustivat synnyinmaan mukaan 10:tä eri kansallisuutta. Eri uskonnollisia ryhmiä oli mukana 5. Näistä kristillisiä oli 4 ja sen lisäksi oli paikalla runsaasti muslimeja.

Olemme aikaisemmin järjestäneet myös asiaohjelmaa. Kuitenkin olemme oppineet, että tällaisten tilaisuuksien tarkoitus on luoda ihmissuhteita, joiden kautta syntyy luottamus niin, että uskontojen välistä vuoropuhelua voidaan käydä hyvinkin avoimesti.

Lieksa 30.3.2020 Irma Nykänen