#YHTEISYMMÄRRYSTEKO

Tiedätkö tai oletko järjestänyt hankkeen, tapahtuman tai teon, joka on edistänyt uskontojen ja katsomusten rakentavaa vuorovaikutusta paikkakunnallasi? Lähde mukaan omalla teollasi – maailmaa muutetaan teko kerrallaan!

Pienetkin teot lisäävät yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta. #yhteisymmärrysteko -kampanjaan voi osallistua kuka vain: yksityishenkilö, yhteisö, kaveriporukka, päiväkoti, koululuokka tai tapahtuma.

Vuodesta 2022 alkaen #yhteisymmärrysteko -kampanjassa kisataan kahdessa kategoriassa:

  1. Yhteisöt, järjestöt ja muut toimijat
  2. Kasvatusalan toimijat, esim. päiväkodit ja koulut

Ohjeet osallistumiseen

Yhteisöt ja järjestöt

Lähetä kuva Facebookiin, Twitteriin tai Instagramiin hashtagilla #yhteisymmärrysteko #ActForInterfaithHarmony lyhyen kuvauksen ja perustelun kanssa. Voit myös lähettää kuvan ja selotusten osoitteeseen toimisto@kulttuurifoorumi.fi! Tekoja voi lähettää meille ympäri vuoden!

Kohtaamisen tai teon tulee edistää rakentavaa uskontojen ja katsomusten välistä vuoropuhelua. Teko voi olla osa jonkun yhteisön toimintaa tai vaikka naapuruston tai kaveriporukan kesken Suomessa toteutunut yksittäinen tempaus, teemapäivä tai kohtaaminen helmikuun ensimmäisellä viikolla tai muuna ajankohtana. Muistathan vielä tarkistaa kuvissa esiintyviltä henkilöiltä, että saat jakaa heidän kuvansa verkossa.

Kasvatusalan toimijat

Kasvatusalan #yhteisymmärrysteot ovat osa yhteisymmärrysviikon Dialogitaitajat -kampanjaa. Ohjeet kasvatusalan toimijoiden osallistumiseen löytyvät Dialogitaitajien sivuilta. Kaikki kasvatusalan osallistujat saavat diplomin!


#yhteisymmärrysteon hakee ja palkitsee Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry yhdessä Yhteisymmärrysviikon ohjausryhmän kanssa.

Aiempien vuosien voittajat