Kaikki materiaalit

Kulttuuri- ja katsomusdialogi ympäristökasvatuksessa

Kulttuuri- ja katsomusdialogi ympäristökasvatuksessa -opas ja siihen liittyvä verkkokoulutusmateriaali johdattavat sinut huomioimaan erilaisten perinteiden, taustojen ja tunteiden merkityksen ympäristökasvatuksen näkökulmasta.

Oppaan ja verkkoaineiston avulla tutustutaan kulttuuri- ja katsomusdialogin merkitykseen ympäristökasvatuksessa. Kulttuuri- ja katsomusdialogi on keino toteuttaa tuloksellista ja motivaatiota ylläpitävää ympäristökasvatusta! Materiaali on suunnattu ympäristökasvattajille sekä varhaiskasvatuksen ja koulujen ympäristövastaaville.

Alta löydät YK:n yhteisymmärrysviikolla 3.2.2021 pidetyn verkkokoulutuksen videomateriaalit osioittain. Löydät sivun lopusta myös pienryhmäohjaajan muistilistan ja ohjeet dialogiharjoituksen toteuttamiseen.

Näkökulmia kulttuuri- ja katsomusdialogista ympäristökasvatuksessa


Työkaluja dialogiseen ympäristökasvatukseen


Pienryhmäohjaajan muistilista ja dialogiharjoitus

Alta löytyvillä ohjeilla voit toteuttaa oman ryhmäsi kanssa dialogiharjoituksen. Katsokaa yhdessä videot ja keskustelkaa niiden herättämistä ajatuksista. Seminaarissa harjoituksen teemanamme oli Dialogin mahdollistaminen kulttuurillisesti- ja katsomuksellisesti moninaisessa ympäristössä. Voit valita keskustelun teemaksi myös jonkun muun omalle ryhmällesi sopivan aiheen.