Kulttuuri- ja katsomustietoiset mediakasvatusmateriaalit tarjoavat monipuolisia harjoituksia uskontoihin, katsomuksiin, kulttuureihin ja arvoihin kohdistuvan disinformaation ja vihapuheen käsittelyyn yläkoulussa ja toisella asteella.
Työtapa: TVT ja pelillisyys
Juhlakaruselli / Festkarusellen
Juhlakaruselli on eri aisteihin perustuva menetelmä, joka auttaa lasta kehittämään dialogitaitoja.
Sukellus saamelaiskulttuuriin -digipeli
Sukellus saamelaiskulttuuriin -digipeli tutustuttaa nuoret saamelaisuuteen niin historian kuin nykypäivän ilmiöiden ja henkilöiden kautta.
Pelejä ja tehtäviä tunnetaitojen harjoitteluun
MIELI Suomen mielenterveys ry:n sivuille on koottu pelejä ja tehtäviä tunnetaitojen ja mielenterveystaitojen harjoitteluun eri ikäisten kanssa.
Lasten sivut
Lasten sivuilla kerrotaan lapsen oikeuksista lapsilähtöisesti. Lapsi pystyy käyttämään tätä etenkin alakoululaisille suunnattua sivustoa myös itsenäisesti.
Saamen kielet ja kulttuurit tutuksi mediakasvatuksen menetelmin
Kuinka mediakasvatus voi tukea saamen kieliin ja kulttuuriin perehtymistä? Ota siitä selvää Mediataitokoulun julkaiseman varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen soveltuvan materiaalin avulla!
Sosiaalisen median ilmiöt -verkkokurssi
Somessa tarvitaan dialogitaitoja. Sosiaalisen median ilmiöt on Aalto-yliopiston Informaatioverkostojen koulutusohjelman kehittämä ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi.
Rasismi 24 -lautapeli
Rasismi 24 on lautapeli, jonka tavoite on kannustaa rasismia kokeneet suomalaiset puhumaan kokemuksistaan (suomeksi / på svenska / in English).
Guider Game
Guider Game on maahanmuuttajanuorille kehitetty mobiilipeli, jota pelaamalla saa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista, asumisesta, työnhausta ja terveydestä.
Yhtä aikaa
Yhtä aikaa on materiaali varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön.
Juhlakalenteri
Juhlakalenterista löydät tietoa moninaisista juhlista ja niiden vietosta niin Suomessa kuin maailmalla. Juhlakalenteriin voit tutustua suomeksi ja ruotsiksi.